INTERVIU. „Nu cred ca cineva din leadership-ul Hamas va supravietui dupa aceste atacuri. Insasi miscarea in sine, ca infrastructura formata din oameni si resurse, va fi anihilata. Israelul va invada si ocupa Fasia Gaza. Liderii Hamas nu cred ca vor iesi in viata de acolo” – Calin Georgia, expert in relatii israeliano-palestiniene si studii de securitate

0
200

Hamas si-a semnat condamnarea la moarte odata cu masivul atac terorist lansat pe 7 octombrie asupra Israelului. E foarte putin probabil ca vreunul din liderii acestei organizatii sa iasa viu din Fasia Gaza, pentru a nu mai vorbi despre supravietuirea pe termen mediu ori lung, estimeaza Calin Georgia, expert in studii de securitate si relatii israeliano-palestiniene, intr-un interviu acordat aktual24.ro. In cazul, improbabil, in care luptatori Hamas vor reusi sa fuga din Fasia Gaza, acestia vor fi vanati de Israel pe tot globul, asa cum s-a intamplat cu teroristii implicati in atacurile de la 11 septembrie 2001, mai spune specialistul.

Atacurile la scara larga lansate de Hamas au insa consecinte majore in intreaga regiune, care a fost puternic destabilizata, spune Calin Georgia, ceea ce inseamna ca in acest moment nu se mai poate vorbi de pace, de reconciliere sau altceva asemanator. Israelul va invada la sol Fasia Gaza, o va ocupa militar si nu se stie daca le va mai permite palestinienilor refugiati de acolo sa se intoarca. In acelasi timp, israelienii sunt implicati acum pe foarte multe fronturi, pentru ca organizatia libaneza Hezbollah a lansat atacuri dinspre nord si au fost semnalate miscari in zona Inaltimilor Golan. In acelasi timp, au aparut actiuni violente ale unor grupari palestiniene in Teritoriile Palestiniene din Cisiordania, dar si ciocniri cu militanti inarmati in jurul unor asezari israeliene aflate in zona de sud a tarii.

mai mult la :

/www.aktual24.ro/

 

 

Lasă un răspuns